بخش میکروب شناسی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی استان ایلام آماده خدمت رسانی به مراجعین محترم در زمینه آزمایشات میکروبیولوژی مواد غذایی بر طبق استانداردهای روز دنیا و ایران می باشد
این بخش از آزمایشگاه آماده خدمت رسانی در زمینه فعالیتهای زیر می باشد:
- فرآورده های لبنی (شیر، ماست، دوغ، انواع پنیرهای خامه ای و تازه رسیده)
- فرآورده های گوشتی (انواع سوسیس و کالباس، همبرگر، کباب لقمه و سویا برگر)
- فرآورده های کنسروی (رب، تن ماهی، لوبیا و....)
- فرآورده های برپایه قنادی (انواع شیرینی تر و خامه ای، بیسکویت و کیک و کلوچه، آب نبات و شکلات)
- سبزیجات بسته بندی
- فرآوردهای سنتی بسته بندی از جمله کبه، فلافل، بژی برساق
- عسل
- فیلتراسیون میکروبی انواع آب بسته بندی
بخش میکروب شناسی با تدوین sop محصولات سنتی استان و راه اندازی روشهای جدید و به روز رسانی استانداردهای ملی به تولید در سطح استان ، از طریق کنترل صحیح محصولات به سلامت جامعه کمک شایانی می نماید.
یکی از وظایف بخش میکروب شناسی معرفی توانمندیهای بخش می باشد که در بخش توانمندیها، آزمونهایی که در این بخش صورت می گیرد آورده شده است لازم بذکر است محیط های کشت مصرفی دارای تاریخ تولید و انقضاء معتبر و تمام تجهیزات موجود در این بخش کالیبره بوده و مستندات موجود است.
توانمندیهای بخش میکروب:
- شمارش کلی باکتریها و میکروارگانیسم ها
- شمارش کپک و مخمر
- شمارش کل کلیفرم ها
- شمارش کلیفرمهای گرماپای
- شمارش انتروباکتریاسه
- جستجوی سالمونلا
- شمارش و جستجوی سودوموناس آئروجنوزا
- شناسایی و شمارش باکتریهای اسید دوست
- شناسایی و شمارش کلستریدویوم احیاکننده سولفیت
- شناسایی و شمارش انتروکوکها
- شمارش باکتریها سرمادوست
- شمارش باکتریهای ترموفیل
- شناسایی و شمارش استافیلوکوکوس گواگولاز مثبت
- شناسایی و شمارش باسیلوس سرئوس
حداقل تجهیزات موجود در بخش میکروب برای ارائه خدمت به مردم عزیزمان به شرح زیر می باشد:
تجهیزات موجود در بخش با توجه به حساسیت در کنترل دماهای مورد نیاز برای رشد میکروارگانیسم ها سالانه توسط شرکت معتبر کالیبره می گردند.
- انکوباتور 37 درجه
-انکوباتور 32 درجه مخصوص فرآورده های لبنی
-انکوباتور 55 درجه برای رشد باکتریهای ترموفیل
- انکوباتور یخچال دار برای کپک و مخمر
- هود میکروبیولوِژی درارای لامپ UV لامینر
- ست فیلتراسیون
- پمپ خلاء
- بن ماری
- اتوکلاو استل
- ترازو با دقت یک دهم
- یخچال نگهداری محیط های کشت
- یخچال نگهداری نمونه های شاهد بخش
- جار بی هوازی