مصاحبه رادیویی مدیر نظارت بر فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی به مناسبت روز جهانی غذا
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مهندس ربابه ابراهیم زاده مدیر نظارت بر فرآورده های خوراکی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در مصاحبه رادیویی با صدا و سیمای مرکز ایلام به مناسبت ۲۴مهر برابر با ۱۶ اکتبر به عنوان روز جهانی غذا که نامگذاری این روز به دلیل اهمیت مساله غذا و توجه جهانیان به موضوع سلامت و امنیت غذایی است صحبت کرد.
مهندس ابراهیم زاده ضمن عرض تبرک هفته جهانی غذا گفت: محصولات خوراکی عرضه شده باید مطابق ضوابط و قوانین سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارای پروانه ساخت معتبر باشند.
ابراهیم زاده افزود، یکی از اهداف مهم این روز رسیدن به تغذیه سالم می باشد که این تغذیه سالم مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی است که بتواند نیازهای روزانه بدن به ویتامین ها ،مواد معدنی و سایر مواد غذایی را برطرف کند .
وی در ادامه در خصوص نحوه استفاده از نشانگرهای رنگی به عنوان راهنمای تغذیه ای توضیح داد و نیز گفت: اطلاعات درج شده باید شفاف، خوانا و غیر قابل پاک شدن باشند، درج هرگونه اطلاعات که باعث گمراهی مصرف کننده شود ممنوع بوده و جرم محسوب می شود و هدف از نشانگرهای رنگی کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویژگی های تغذیه ای محصول است تا با توجه به شرایط جسمی، وضعیت سلامتی و فعالیت فیزیکی نیازهای شخصی، انتخاب آگاهانه داشته باشند. درج نشانگر های رنگی تغذیه ای برای محصولات بسته بندی شده که دارای قند ، نمک یا چربی می باشند الزامی است.
مدیر نظارت بر فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی در پایان افزود، گوشتها، اساسیترین و مهمترین خوراکیهای سبد غذایی خانوادههای ایرانی میباشد. این ماده غذایی به دلیل آنزیمهایی که دارد، باید همواره در بهترین و مساعدترین شرایط ممکن نگهداری شود. نگهدای گوشتها در فریزر، بهترین و آسانترین راه برای حفظ تازگی و جلوگیری از فرایند فساد در گوشتها میباشد. در حقیقت، فریز کردن مواد پروتئینی، میتواند فرایند رشد هرگونه باکتری، کپک و قارچ را به طور کامل مختل و متوقف نماید. بنابراین تنها با استفاده از فریز کردن، میتوان کیفیت گوشت را حفظ و آنها را برای مدت زمان طولانیتری حفظ کرد. و اما یخ زدایی گوشت فریز شده با روش تدریجی بهترین حالت ممکن و کمترین میزان رشد باکتریها میباشد. تدریجی بودن این فرایند موجب میشود تا قطرات آب درون گوشت به آرامی خارج شوند و بافت آن سالم بماند. این فرایند چیزی در حدود 12 تا 24 ساعت طول میکشد. پس از آن شما میتوانید با خیالی آسوده از گوشت خود برای فرایند پخت و پز استفاده نمایید.
.