X
تاریخ انتشار: شنبه 01 آبان 1395
برگزاری همایش روز جهانی غذا در معاونت غذا و دارو ایلام

  برگزاری همایش روز جهانی غذا در معاونت غذا و دارو ایلام

امتیاز: Article Rating
به مناسبت روز جهانی غذا همایش یک روزه ای با حضور رئیس دانشگاه، معاون غذا و دارو رئیس سازمان جهاد کشاوزری استان، معاون توسعه، معاون بهداشتی، معاون درمان دانشگاه، مدیران کارخانجات و کارگاههای تولید مواد غذائی و بهداشتی، شرکتهای پخش مواد غذائی و بهداشتی استان و مسئولین فنی این واحدها در محل سالن کنفرانس معاونت غذا و دارو برگزار گردید.
در این جلسه دکتر دل پیشه با گرامی داشت این روز و خسته نباشید به فعالان حوزه غذا، اهمیت غذای سالم را در سلامت جامعه غیر قابل انکار شمرد و نقش معاونت غذا و دارو را در این مورد پررنگ دانست، او گفت این معاونت باید نظارت دقیق بر تولیدات غذای سالم با ریز مغزی های سالم داشته باشد، که این امر در حوزه مربوطه با جدیت پی گیری می شود و اقدامات بسیار موثری در این زمینه انجام گرفته است، از جمله اقدامات مفید که توسط سازمان غذا و دارو برنامه ریزی شده، بحث نشانگرهای رنگی است که این معاونت برای آگاهی مردم در این خصوص اقدامات قابل قبولی ارائه نموده است.
در ادامه معاون غذا و دارو گفت: غذا یکی از استراتیژیک ترین مواردی است که قسمت مهمی از برنامه ریزی دولت ها را به خود اختصاص داده است و هر ساله فائو به همراه (150) کشور جهان (25) مهرماه را به نام روز جهانی غذا در نظر گرفته اند و شعار امسال این سازمان امسال «آب و هوا در حال تغییر است، کشاورزی و غذا باید تغییر کند» بر این مبنا سازمان غذا و دارو در سال 1395 در راستای اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاع سلامت بر اساس برنامه های زیر یکی کاهش قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس و دوم حمایت از تولید غذاهای سالم و موثر که در سرلوحه کار وزارت بهداشت و دولت قرار دارد، همچنین معرفی نشانگرهای رنگی ، معرفی برچسب اصالت،مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور و ترویج و معرفی محصولات دارای نشان ایمنی تلاش و کوشش خواهیم کرد و باید دانست که طرح تحول نظام سلامت فقط مربوط به درمان و دارو نیست و تحول نظام غذا بر اساس سیاستهای وزارت بهداشت در سالهای آینده بیشترین تاثیر را در پیشگیری و سلامت جامعه خواهد داشت.
دکتر نقدی گفت: سیاست های سازمان غذا و دارو در خصوص محصولات تراریخته احتیاط آمیز و سختگیرانه است و تا حصول اطمینان کامل از امنیت غذائی این گونه محصولات، وزارت بهداشت مجوز تولید و واردات این گونه کالاها را صادر نمی کند.
وی اظهار داشت: مدیرا صنایع غذائی باید توجه داشته باشند رعایت قوانین و مقررات سازمان غذا و دارو باعث ارتقاع کیفیت محصولات آنها خواهد شد و میل و رغبت مردم به مصرف محصولات غذائی سالم و با کیفیت بیشتر است. 
او خطاب به مسئولان استان اعلام کرد در خصوص توسعه و تأسیس کارخانجات مواد غذایی با اشاره به مرز بین المللی مهران و بازاری که در کشور همسایه است گفت: این استان پتانسیل تأسیس این کارخانجات را دارد و این صنعت نیازمند حمایت های اقتصادی دولت است.
سپس رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: یکی از ارکان امنیت ملی امنیت غذایی است، امنیت غذایی سلامت جامعه را تضمین می کند.
دکتر میری در خصوص خود کفایی محصولات کشاورزی اظهار داشت ضریب خود کفایی در بعضی موارد صد در صد است مانند گندم، ولی در بعضی موارد بسیار کم است که حدود پنج درصد می باشد مانند دانه های روغنی، البته لازم نیست ما همه محصولات را صد در صد تولید کنیم و در این خصوص باید نیاز سنجی شود.
او بیان داشت : تولید محصول سالم بسیار مهم است به همان میزان که کمیت تولید محصولات کشاورزی مهم است و کیفیت نباید فدای کمیت شود، در بحث استفاده از سموم کشاورزی باید نوع سمی استفاده شود که در محصولات باقی مانده نداشته باشد و مقدار سموم آفت کش و نحوه صحیح استفاده از آن ها برای برداشت محصول سالم و افزایش برداشت به کشاورز آموزش داده شود.
«در این همایش به صورت نمادین صبحانه سالم نیز صرف گردید»
تصاویر
  • برگزاری همایش روز جهانی غذا در معاونت غذا و دارو ایلام
ثبت امتیاز