توصیه های بهداشتی و ایمنی مواد غذایی در سفر اربعین
امتیاز:
توصیه های بهداشتی و ایمنی مواد غذایی در سفر اربعین
گفتگو رادیویی خانم مهندس ربابه ابراهیم زاده مدیر نظارت بر فرآورده های خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص توصیه های بهداشتی و ایمنی مواد غذایی در سفر اربعین بیان داشتند: در آستانه آغاز موج گسترده سفر زائران اربعین حسینی به کشور عراق، با تأکید بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی و ایمنی غذایی اشاره داشت.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام، خانم مهندس ابراهیم زاده بیان داشت که رعایت نکات ساده اما مهم بهداشتی میتواند از شیوع بیماریهای گوارشی، مسمومیتهای غذایی و سایر مشکلات مرتبط با سلامت جلوگیری کند. همچنین در خصوص توصیه های مهم به زائرین اظهار داشتند:
🔹 از مصرف غذاهایی که در شرایط غیربهداشتی و در دمای نامناسب نگهداری شدهاند خودداری شود.
مواد غذایی باید کاملاً پخته و داغ مصرف شوند. از خوردن غذاهای نیمپز یا مانده اجتناب شود.
برای نوشیدن آب، از بطریهای آب معدنی یا آب جوشانده استفاده شود و از نوشیدن آبهای جاری یا غیرمطمئن پرهیز گردد.
میوهها و سبزیجات باید قبل از مصرف با آب سالم شسته یا ضدعفونی شوند.
از مصرف لبنیات سنتی بدون بستهبندی و فاقد تاریخ تولید و انقضا خودداری شود.
وی افزود : زائران گرامی در طول مسیر، حتماً وسایل بهداشتی شخصی مانند لیوان، قاشق، دستمال مرطوب و ضدعفونیکننده دست همراه داشته باشند.
خانم ابراهیم زاده تاکید کرد:
«زائران محترم باید بدانند که رعایت بهداشت فردی و غذایی نه تنها ضامن سلامت خودشان است، بلکه از انتقال بیماری به سایر افراد جلوگیری میکند. مشارکت موکبداران در رعایت اصول بهداشتی نیز نقش بسزایی در تأمین سلامت جمعی دارد.»
🔸 در پایان، از زائران عزیز خواسته شده در صورت بروز علائم گوارشی، اسهال، تب یا استفراغ، بلافاصله به مراکز درمانی مستقر در مسیر مراجعه کنند و از خوددرمانی پرهیز نمایند.